et sidste farvel til folkeskolen

Jeg er på vej. Efter hvad der føles som en evighed er jeg på vej. Jeg skal ikke længere sige godmorgen til de samme vante mennesker, jeg skal ikke længere slå op i de samme gamle bøger, ja, jeg skal sige farvel til alt hvad der førhen var min hverdag. Min mave snurrer og slår kolbøtter når jeg tænker på det. Der er ikke længe til. Langt om længe er det min tur til at flyve fra reden, sprænge de trygge rammer og begive mig ud på en videre færd i livets - til tider - uvejsomme jungle. 

Det er snart ikke til at tro, at jeg om under 24 timer er folkeskole-fri. Og det er med både vemod og glæde at jeg går dagen i møde; alle elever, hver og en, spredes for alle vinde. Én tager på efterskole, en anden den direkte vej på gymnasiet - og jeg selv river et år ud af kalenderen, for at tage på  en kombineret dannelsesrejse og oplevelsesfærd mod andre himmelstrøg, for at opleve virkelighedens High School Musical. 
Selvom det virker enormt surrealistisk og følelsesmæssigt overvældende, er jeg beæret over at jeg har favnet tilbuddet. Nu åbner jeg armene for et multikulturelt knudepunkt, der skal være mit hjem et år. 

5 kommentarer:

 1. hvor lyder det dog spændene! jeg har selv fortrudt lidt at jeg ikke gjorde det efter folkeskolen..

  SvarSlet
  Svar
  1. Har man lysten og muligheden for det er jeg en stor fortaler for både efterskole-ophold eller udveksling. Jeg tror man får - udover en helt enestående oplevelse - men også en helt unik forståelse for (ihvertfald i mit tilfælde) for andre kulturer og hvordan det er, i så ung en alder, at stå på egne ben.

   Slet
 2. Rigtig god sidste skoledag søde Cille. Endelig er vi færdige! Jeg kan ikke vente, på at høre om din dannelsesrejse, og jeg er rigtig glad på dine vegne :) Jeg ved du får et fantastisk år!

  Kram Lisette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisette - hvornår skal du selv have? Det bliver bestemt helt vildt spændende - og jeg håber, at bloggen stadig vil være i live til den tid (ellers må vi vel bare skrive lidt sammen om løst og fast).

   Kæmpe kram tilbage.

   Slet
  2. Jeg skal også holde det i morgen. Jeg ville ikke undvære dine super fine indlæg, som virkelig bringer smil frem på mine læber hver gang. Du kan tro, at jeg nok skal skrive. Det ville være så hyggeligt.

   Knus og kæmpe kram herfra. Nu som forhenværende 9. klassere!

   Slet